Haberler2020-03-25T13:12:10+03:00
2107, 2023

Epilasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimize Başarılar Dileriz

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lonca Sürekli Eğitim Merkezi & İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliği ile Epilasyon eğitimini alan öğrencilerimizi Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Sınavlarına dahil olmaları için gerekli yönlendirmeleri sağladık. Kendilerine kariyerlerinde başarılar diliyoruz.

1206, 2023

İstihdam Projesi” Seminerinde Öğrencilerle Buluştuk

İSSB MYO Lonca SEM olarak, İSS ile istihdam projesi kapsamında tanıtım seminerini öğrencilerin katılımıyla 7 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirdik. Dünya üzerinde 250 mutfağı bulunan İSS, mutfakta çalışmak için başvuru sağlamak isteyen gastronomi mezunu öğrencilerimize faaliyet alanları hakkında bilgilendirmeler yaptılar.

405, 2023

Microblading (Kalıcı Makyaj) Eğitimimizi Tamamladık

Kuaförler Odası iş birliğiyle, dünya trendlerine uygun ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte hazırladığımız kalıcı makyaj eğitimimizi yüksek bir katılımla tamamladık. Teorik ve pratik olmak üzere Microblading tekniğinin tüm inceliklerini detaylı bir şekilde aktardığımız eğitimimizin ardından katılımcılarımıza YÖK Onaylı Katılım Belgelerini verdik.

405, 2023

LoncaSEM Mezunları ClubMed’de Başlayacak Yeni Kariyerlerine Hazır

LoncaSem bünyesinde 50 saat Mutfak Uzmanlığı ve Yönetimi eğitimi alan mezunlarımız, ClubMed bünyesinde bulunan çeşitli mutfaklarda yeni kariyerlerine başlıyorlar. ClubMed istihdam projesi kapsamında yetkili eğitim merkezi olan LoncaSem'de restoran, servis, kat hizmetleri ve mutfak aşçılığı konularında eğitim alan adayların eğitimleri tamamlandı. İki ay süreyle ClubMed Antalya Palmiye'de çalışan mezunlarımız, mayıs sonu itibarıyla Fransa'da bulunan ClubMed tesislerinde çalışmaya başlayacaklar. Japonya'da bulunan ClubMed tesislerinde istihdam sağlanması amacıyla ekim ve kasım aylarında [...]

3003, 2023

ClubMed Mutfak Aşçılığı Uzmanlığında ilk mezunlarını verdi

ClubMed iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz İstihdam Projemizin bir parçası olan Mutfak Aşçılığı Uzmanlık Eğitimimiz ilk mezunlarını verdi.  Aşçılık sanatının incelikleri, farklı mutfak kültürleri ve mutfak yönetimi ve  teknikleri gibi konuların sektörün ustaları tarafından öğretildiği eğitimimizi başarıyla tamamlayan katılımcılarımıza gelecekteki kariyerleri için başarılar dileriz. 

3003, 2023

Kuaförler Odası Meslek Edindirme Programımız İlk Mezunlarını Verdi

Başkanlığını Bayram Ali Yatkın'ın yaptığı İKKMO iş birliğiyle başlattığımız meslek edindirme programlarımıza katılan öğrencilerimiz, başarılı geçen sürecin ardından mezuniyet sertifikalarını aldılar. Öğrencilerimizin yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmalarına ve mesleki kariyerlerine yön vermelerine yardımcı olmak amacıyla başlattığımız programımız, sektörün ustaları tarafından verilen teorik ve pratiğe dayalı eğitimlerle devam edecek.

803, 2023

ClubMed ile Lonca SEM’de tekrar bir araya geldik

ClubMed ile gerçekleştirdiğimiz istihdam projesinin ardından, geleceğe dair yeni projeleri konuşmak için İSSB MYO Lonca SEM'de tekrar bir araya geldik. Eğitim Koordinatörümüz Yeşim Tokcan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; Avrupa ve Türkiye Operasyon Sorumlu Başkan Yardımcısı David Meyer, Türkiye Operasyon Sorumlu Genel Müdürü Fuat Şensoy, Eğitimlerden Sorumlu Bölge Müdürü Anais Jego, Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Sarp Aykut, Ortaklık Sözleşmelerinden Sorumlu Müdür Nadine Hebrard ve Yabancı Türkiye Eğitim Yöneticisi Ezgi Su'da [...]

703, 2023

Keçe Atölyemizi Tamamladık

5 Mart Cumartesi günü Nicoleta Morgül eğitmenliğinde gerçekleşen ''Keçe Atölyesi"ni tamamladık. İran asıllı 14 katılımcı ile gerçekleştirdiğimiz atölyemizde, keçe ve sabunun birleşimiyle nasıl çeşitli tasarımlar yapılacağına dair bilgiler uygulamalı olarak paylaşıldı.

1509, 2022

Lonca SEM Mutfağı Seçkin Konukları Ağırlamaya Devam Ediyor

LoncaSEM Gastro Akademi Mutfağında çekimlerinin yapıldığı Evden Yiyelim Programı'nın bu haftaki konukları Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta ve kıymetli eşi Nezihe Usta oldu. Mutfağımızı çok beğendiğini dile getiren başkanımız, şef önlüğünü giyerek Evden Yiyelim Programı için etli güveç yemeği yaptı.

2507, 2022

Lonca SEM Mutfağı Seçkin Konukları Ağırlıyor

Sunuculuğunu Melek Demircioğlu’nun yaptığı “EvdenYiyeylim ile “Herkes Yemek Yapabilir” programı, her bütçeye uygun lezzetli, pratik tariflerin yanı sıra gıda israfını önlemeye yönelik sürdürülebilir mutfak önerilerini izleyiciyle paylaşıyor. LoncaSEM mutfağında her bölüm seçkin konukların ağırlanacağını programın ilk bölümünün konuğu Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken oldu. Bölümü izlemek için tıklayın.

1804, 2022

İstanbul’un En İyi Kuaförleri LoncaSEM’de Ağırlandı

ISSB - LONCA SEM bünyesinde Davines sponsorluğunda devam etmekte olan saç tasarım ve kuaför mesleği eğitimleri kapsamında, Davines Hair On Stage etkinliğini gerçekleştirdik. 14-15 Nisan’da düzenlenen ve meslekte öne çıkan isimlerin katıldığı etkinlikte, Davines artisti Jesus Oliver tarafından tasarlanan koleksiyonun modern ve şık stilleri tanıtıldı. Etkinlikte ayrıca klasik salonlara ilham veren tasarımlar katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi.

1012, 2021

Dünya Kuaförler Organizasyonu Yarışmaları için Final Seçmeleri İSSB MYO’da

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve sürekli eğitim merkezi LONCA SEM bünyesinde devam etmekte olan Saç tasarım ve kuaförlük eğitimleri ile ilgili olarak İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile iş birliği amaçlı bir protokol imzalandı. Bu iş birliğini yürürlüğe sokmak amacıyla LONCA SEM müdürü Yeşim Tokcan ve İKKMESO Başkanı Haydar Alkoç, oda merkezinde bir araya geldiler. Bu iş birliği kapsamında, İSSB MYO [...]

2506, 2021

McArt.Ist Artık Sanat Kuluçka Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilk Yaratıcı Endüstriler Kuluçka Merkezleri Raporu geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yayınlanan Yaratıcı Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezleri Raporunda Özel Sektör Girişimi olarak üç yapıdan biri çözüm ortağımız McArt.Ist Sanat Kuluçka Merkezi oldu. Yaratıcı Endüstriler Kuluçka Merkezleri Raporu, yaratıcı kültür endüstrilerinde (YKE) girişimcilik, işletme kuluçkaları, YKE kuluçkaları ve kültür politikaları konusundaki çalışmalar, raporlar ve eserleri [...]

1703, 2021

İKKMESO Başkanı Alkoç, Lonca SEM’i ziyaret etti

Lonca Sürekli Eğitim Merkezimizin ziyaretine İKKMESO (İstanbul Kadın Kuaförleri Manikürcüleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası) Başkanı Sayın Ali Haydar Alkoç, Başkan Yardımcısı Turgay Yavaş, beraberinde Lonca SEM çözüm ortaklarından olan Hair planet Kurucularından Sayın Kenan Koçak ve Davines Grubu Creative Drector’u Sayın Ceyhun Çallılar ile birlikte ziyarete teşrif ettiler. Lonca SEM Müdürümüz Yeşim Tokcan eşliğinde  Sayın başkan ve değerli konuklarla birlikte okulumuz da  Hair Planet & Davines Grup tarafından kurulmuş [...]

2407, 2020

McART AWARDS | 2020

Ülkemizin önde gelen ulusal ve uluslararası kurumsal destekleyicileri, multidisipliner sanatçıların gelecek nesillere İZ bırakmaya dönük koleksiyon değerinde mükemmelliği, özgünlüğü yansıtan özel sanat eserleri ile katılacağı farklılık ve farkındalık projemizin başvuruları tamamlandı. Gösterilen ilgi ve anlayışa teşekkürlerimizle.

1307, 2020

Sihirli Tohumlar ile Çiftlik Gezisi

Sürdürülebilir Yaşam ve Permakültür Eğitimimize katılmış olanlar 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Sihirli Tohumlar tarafından organize edilen çiftlik gezisine %20 indirimli olarak katılabileceklerdir. Detaylar aşağıdadır. Çiftlik gezisini kompost atölyesiyle birleştirerek 25 ve 26 Temmuz tarihlerinde iki ayrı gün olarak sunuyoruz. Sınırlı sayıda katılımcıyla yoğun ve etkin bir program oluşturduk. Buradaki yaşamı hem görme hem de deneyimleme imkanı yaratırken katılımcılarla keyifli bir gün geçirmeyi hayal ediyoruz. Doğanın içinde yarattığımız [...]

2205, 2020

McArt Awards 2020

KATILIM ŞARTLARI 1. Yarışma teması “Korona Günlükleri” dir. Sanatçıların gelecek nesiller adına sosyo-ekonomik iklim değişikliğinden dolayı bu tema üzerinde bir “İZ” yakalamada mükemmelliği ve özgünlüğü yansıtan sanat eserleri sunmaları beklenmektedir. 2. Yarışma yerli yabancı her sanatçıya açıktır. Ön başvuru ile değerlendirilen davet edilecek sanatçılar sadece yarışmaya eser gönderebilir. 3. Yarışma, Resim, Heykel, Dijital Sanat, Fotoğraf olarak dört temel kategoride yapılanmıştır. Resim eserlerinin kısa kenar ölçüsü 100 cm’den kısa ve uzun [...]

1503, 2020

Online Eğitim

Eğitim için mesafeler engel değil Online eğitimlerimize dilediğiniz her yerden katılabilir gelişiminiz için gerekli bilgi ve donanıma profesyoneller eşliğinde sahip olabilirsiniz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle eğitimlerimiz bir süreliğine tarihi binamızda gerçekleşemeyecek. Henüz AHLA eğitimleri için başlattığımız online eğitim çalışmalarını çok yakında diğer eğitimlerimiz için de uygulama gayretindeyiz. Çok yakında görüşmek dileğiyle.

703, 2020

Tanışma Toplantısı

Tanışma Toplantısı 7 Mart 2020 tarihinde yüzlerce ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen tanışma toplantımızda çeşitli ücretsiz eğitimler düzenledik. Birlikte çalıştığımız tüm çözüm ortaklarımız ve eğitmenlerimiz de profillerini paylaşarak eğitimleri hakkında bilgiler verdiler. Program Akışı 14.00 – 15.30 Sihirli Tohumlar 15.30 Çocuklarla Kukla Atölyesi Başlangıç 16.00 -17.00 Mc Art Talk: Yazar Tolga Gümüşay ile İstanbul Maviyken ve Kareli Öyküler Moderatör: Dr. Cem Bülent Ünal 17.30 - 18.00 Gizem Şahan ile [...]

1501, 2020

İstanbul’dayız

İstanbul'dayız Uluslararası geçerliliğe sahip kaliteli, güncel ve yenilikçi eğitim programlarımızla İstanbulda'da kariyer hedeflerinizi destekliyoruz.

En Yeni Eğitimlerimizden Haberdar Ol

E-Posta Adresinle Kayıt Ol, Eğitimlerimizden Haberdar Ol.