Eğitimin amacı

Katılımcılarla Porselen Atölyesini hem atölye ortamında birebir çalışarak hem de online olarak gerçekleştirerek, atölye hakkında hizmet sunmak ve birlikte keyifli zaman geçirmek.

Bu eğitim programı tamamlandığında katılımcılara verilecek belge (Katılım Belgesi, Sertifika)

FSSEM (YÖK Onaylı) sertifikası verilecektir.

Program Akışı

Atölye çalışması süresince atölyede bulunacak malzemeler;

• 2 Kg Porselen Çamuru ( Poşete sarılı şekilde )
  • Hazır şekillendirilmiş ve fırınlanmış porselen objeler (bardak, biblo,vs)
  • Modelaj Kalemleri
  • 2 adet Fırça
  • Sır Altı Astar Boya ( 25‘şer gram olacak şekilde küçük kutulara konulacak toplam 4 renk) Kırmızı, Sarı, Mavi, Beyaz
  • Merdane

İlk ve ikinci hafta;

• Temel porselen eğitimi ( Çamuru hazırlama, çamurun özellikleri ve şekillendirme tekniklerinden bahsedilir. )
  • Porselen çamuru biçimlendirme yöntemleri uygulamalı gösterilir.
  • Şekillenen Porselen çamurunun nasıl muhafaza edileceği anlatılır.

Üçüncü hafta;

• Porselen çamuru dekorlama teknikleri gösterilir. ( Rölyef, Kazıma, İz verme, Ajur vb. )
  • Ortaya çıkan ürün kurumaya bırakılır.

Dördüncü ve son hafta ise;

• Şekillendirilen porselen obje katılımcı tarafından bir seramik veya porselen atölyesinde fırınlandıysa boyamaya hazır hale getirilir. Eğer katılımcının şekillendirdiği porselene fırınlama işlemi yapılmadıysa, atölyede hazır bulunan fırınlanmış porselen objelerden katılımcının isteği doğrultusunda bir porselen obje seçilir.
  • Sır altı astar boya kullanılarak porselen objeyi renklendirmeye geçilir.
  • Boyama işleminden sonra fırınlamaya hazır hale gelen ürünler için ve bazı birkaç seramik veya porselen atölyesi önerilir. (Fırınlama aşamasındaki ücret ders ücretinin içinde değildir)

Online Porselen Atölyesi , Katılımcılara gönderilecek PORSELEN KİTİ ile birlikte Sanatçımızın yönergeleri doğrultusunda atölye çalışmaları çevrimiçi yapılacaktır.

1 Adet Porselen Kitinin İçinde Olacak Ürün Listesi

• Kutunun içeriğini anlatan ve nasıl yapılır? Sorusunu yanıtlayan A4 tanıtım yazısı
  • 2 Kg Porselen Çamuru ( Poşete sarılı şekilde )
  • 1 adet hazır şekillendirilmiş ve fırınlanmış porselen obje
  • Modelaj Kalemleri
  • 2 adet Fırça
  • Su Borusu ( Merdane olarak kullanmak için )

İlk ve ikinci hafta;

• Porselen çamuru biçimlendirme yöntemleri uygulamalı gösterilir.
  • Şekillenen Porselen çamurunun nasıl muhafaza edileceği anlatılır.

Üçüncü hafta;

• Ortaya çıkan ürün kurumaya bırakılır.

Dördüncü ve son hafta ise;

• Kit içinde bulunan porselen obje kutusundan çıkarılır ve boyamaya hazır hale getirilir.
  • Sır altı astar boya kullanılarak porselen objeyi renklendirmeye geçilir.
  • Fırınlamaya hazır hale gelen ürünler için ve bazı birkaç seramik atölyesi önerilir. (Fırınlama aşamasındaki ücret ders ücretinin içinde değildir)

Kimler katılabilir

Her yaş grubu için uygun

PROGRAM İŞLEYİŞ DETAYLARI

Yüzyüze:

Eğitim tarihi:  23, 30 Haziran, 7, 14 Temmuz 2021

Eğitim saati: 13.00 – 15.00

Eğitim Günleri: Çarşamba
Kurs ücreti: 500 TL (Porsenel Kiti Dahil )

Online:

Eğitim tarihi:  26 Haziran, 3, 10, 17 Temmuz 2021

Eğitim saati: 12.00 – 14.00

Eğitim Günleri: Cumartesi

Kurs ücreti: 500 TL (Porsenel Kiti Dahil )

Ön Kayıt için şimdi başvur!

Zühal Yazıcı
Zühal Yazıcı Eğitmen
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Anasanat Dalı mezunudur. Halen aynı bölümde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Eğitimi süresince porselen atölyesi dahil olmak üzere birçok atölye çalışmasına katılan sanatçı aynı zamanda 4 yıl boyunca Topkapı Sarayı’ndaki restorasyon çalışmalarına da aktif olarak katılmıştır. Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü Restorasyon projesi kapsamında kalemişi restorasyonu yapmış, Harem Dairesi Restorasyon Projesi kapsamında çini restorasyonu yapmıştır. Birçok ulusal ve uluslararası sergiye katılan sanatçı halen aktif olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.