Eğitimin Amacı

Bu eğitimin amacı tarih boyunca mitoloji konusunu elen alan sanatçıların izinde ilerleyerek, mitoloji ve sanat alanında entelektüel seviyede keyifli bir yolculuğa çıkmak.

Yunan ve Roma mitolojisinin kahramanlarına ilişkin öyküler binlerce yıldır sanatı esinler. Batı Sanatını resimden heykele, bütün zamanlar boyunca etkilemeyi başaran Akdenizli tanrıların,  fanilerle ilişkilerini, sembolik anlamlarını, evreni paylaşmalarını sanat tarihinde iz bırakmış ustaların eserleri üzerinden inceleyeceğiz. Atölyemiz 3 hafta olarak tasarlanmıştır.

1. Hafta (30 Ocak) Yunan mitolojisinin doğuşu ve kaynakları, evrenin ve insanın yaratılması; 2. Hafta (6 Şubat), Olympos’lu tanrılar kuşağı, Zeus ve çevresindeki tanrılar; 3. Hafta (13 Şubat), insanların yazgısını etkileyen tanrılar ve yarı tanrıların dünyası ve sanat eserlerine yansımalarını konuşacağız.

Kimler katılabilir?

Sanata ilgi duyan herkes Aslı Boran ile Mitolojinin Sanat Yolculuğu programına katılabilir.

PROGRAM İŞLEYİŞ DETAYLARI

Eğitim tarihi:

22 Mayıs 2021

29 Mayıs 2021

5 Haziran 2021

Eğitim Günü: Cumartesi
Toplam Eğitim Saati: 3 Hafta / 4,5 saat / Haftada 1,5 saat
Eğitim Saati: 19.00 – 20.30 arası yapılacaktır

Kurs ücreti: 500 TL(3 haftalık)

Ön Kayıt için şimdi başvur!

Aslı Bora
Aslı BoraEğitmen Hakkında
İstanbul’da doğan Aslı Bora, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü’nden dereceyle mezun oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat programında “Bizans Mimarisi ve Görsel Sanatlarında Kapılar” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Felsefe eğitimi alıyor. MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda Mitoloji ve Sanat Tarihi dersleri verdi. Uzman Sanat Tarihçisi olarak arkeolojik kazılara katıldı. Özel koleksiyonlara sanat danışmanlığı yapmaktadır. 2019’da Prag ve Barselona’da gerçekleşen “Word of Banksy” sergilerinin sanat danışmanlığını üstlendi. 2014’ten bu yana yurt içi ve yurt dışında yayımlanan, çeşitli dergi ve gazetelere seyahat ve sanat yazıları yazmaktadır.